Az index olvasói nem használnak Hiltit ?!
2017. november 17. írta: Kőfaló

Az index olvasói nem használnak Hiltit ?!

azaz heti statisztika

 mlot-hilti-te72-janow-lubelski-sprzedam-449563242.jpg

Akár lehetne ez is a címe a heti értékelésnek ami már inkább havi értékelés, mert nem hogy ezen a héten sem, de eddig egyáltalán  nem érkezett Gépítélet Hiltire (és DeWalt-ra sem), így két lehetőség maradt, vagy annyira jók ezek a gépek, hogy nem is kell ítélkezni felettük vagy az Index olvasóinak nincs ilyen gépűk.

stat.jpg

Az Oldalak, ahonnan a látogatók érkeztek a kérdőívre

Ezt az eszmefuttatást elengedve nézzük, hogy mik a száraz tények. A beérkezett véleményekből látszik, hogy szerszámgépek esetében nem sikerült győznie az olajlobbinak (megjegyzem szerintem az autóknál sem, de ezt a mérnök szemmel blog szerzője tőkéletesen kifejti most induló sorozatában), mert csak a harmadik helyet sikerült elcsípnie az ítéletek számával, az akkus gépek száma messze megelőzi a mezőnyt.

meghajtas.jpg

Az mindenkit meglepett, hogy az ítéleteknél közel 100%-ban küldenek be véleményt az újonan szerzett gépekre és alig kapunk a használtan vásároltakra, ha az induláskor megkérdezték volna tőlem, hogy milyen arányt jósolok, biztos, hogy 50-50% -ra tippeltem volna, nekem ez a 7% megdöbbentően kevés.

ujvhasz.jpg

Kedvenc heti elfoglaltságom lett a szemezgetés a beküldött ítéletek között, ebből párra felhívnám a figyelmet.

A best ezen a héten  rövid, velős, de érződik, hogy a gép iránti szerelem felülírta a fizikát.

Az aksi sosem merül le.

 Ezt amúgy Milwokiee értékelésből ollóztam. 

Egy Einhell TE-BS 8540 E Einhell szalagcsiszoló,

Ház körüli munkák elvégzéséhez, jó ár-érték arányú szalagcsiszoló. Könnyű kezelni és használni. Szervíztapasztalatom igazából nincs, mert nem volt rá szükség

vagy egy Bosch PBD40 állványos fúró

Félelmetesen jó állványos fúró. Baromi erős. hihetetlen pontosan lehet vele fúrni. A lézeres szálkereszt és a digitális mélység kijelzés a legjobb. A fordulatot nagyon tág határok között lehet állítani és alacsony fordulaton se erőtlen. Az ára kicsit húzós 100 ezerért, de megérte.

maxresdefault_1.jpg

Egyik olvasónk  nemcsak  Gépítéletet, hanem pontos elemzést küldött részünkre, ezek közül is megosztok egyet.

 

András értékelése - Hyundai HYD-223 ütvefúró 650W

Képtalálat a következőre: „Hyundai HYD-223 ütvefúró 650W”

"Dobozban kapható, 6 ezer forint. A doboz csak azért fontos, mert másfél évvel ezelőttig lakótelepen éltem-nőttem fel, és megszoktam, hogy a fúrót, ami ugye a betonhoz nem jó, használat után visszarakom a dobozába, meg úgyis csak ritkán kell.
Szóval doboz, használati útmutató és egy pár tartalék szénkefe. De szerintem a gyári sem fog egyhamar elkopni.

A gép kézbevéve kényelmes, ami figyelemre méltó, hogy milyen alacsonyra le lehet venni a fordulatszámot úgy, hogy a nyomókapcsolót reteszelni lehet, igény szerint benyomva marad ilyenkor is. Lágyan indul, az elődje nem ilyen volt, biztos a kapcsoló is enyhén kontaktos lehetett.

Elsőre evidensnek tűnik, de hatezer forintál azért mégsem az: a tokmány fogazata nem kopik szét attól, hogy cserélgetjük a fúrószárakat.
Fémfúrásnál-marásnál a teljesítménye korlátai miatt képes melegedni, de később rájöttem, hogy ez a melegedés csak bizonyos helyzetekre igaz. 
Kíváncsi voltam, felhívtam a szervizt, ott elmondták, hogy ez BARKÁCS célú gép, arra való, hogy feltegyük a képet a falra és sokáig működik, ha nem terhelik. Fémfúróból pedig 1500-2000 forintosat használjak hozzá.

66425377_a_1.jpg

Aztán csodálattal figyeltem, ahogy a 999 forintos akciós Bosch HSS-készlettel mindössze langyosodás mellett dolgozik 3 és 5 mm-es acélrúdban. Egy esetben melegszik igazán, és olyankor pihentetni kell: ha megszorul a fémben, mert mondjuk tágítom a furatot. Ugyebár mivel ütvefúró, nincsen benne csúszókpuplung. Az irányváltó segítségével azért ki lehet ám szedni a gépet onnan, ahová beszorult :D
Téglában 8-as és 10-es szárakkal is felavattam, az ütvefúrást szándékoltan mellőztem, mivel 60 éves homokos vakolatos egysoros tégla válaszfalról volt szó hátoldalán csempével és fürdőszobaszekrénnyel.

És itt térnék ki rá: betonfúrásra NEM az ütvefúró való. Lehet mondani, hogy de bezzeg az enyém, meg komoly fúrószár kell hozzá és az olcsó gép bal kézzel jobb váll fölött, de arra akkor is a fúrókalapács való. Az ugyanis kalapál, ez csak kopogtat. És sokszor arra sincs szükség, pl lyukacsos téglánál, hacsak teljesen át nem akarom fúrni a falat.

És a magam részéről nem szeretek vadulni sem. A kalapáccsal rosszabb állapotú falon is pontosabb lesz a furat, vagy én nem vagyok elég gyakorlott. Ha állat módjára nekiesek vagy elugrik a gép a kijelölt lyuktól, vagy leveri a vakolatot, főleg ha régen vakolt, ismeretlen állapotú falról van szó. Tehát ésszel, érzéssel a funkciókat és egy fúrókalapács mellett, nem egymás helyett alkalmazva a két gépet bőven kiszolgál ez az olcsóbb példány is. 
Pluszpont hogy szerelővel tudtam beszélni telefonon és be lehet vinni személyesen is a gépet és Magyarországon javítják, pontlevonás, hogy fémfúráskor már volt hogy "átrázódott" a kapcsoló ütvefúrásra. Összességében mindenestől emiatt 10/9,1 pontot adnék rá, ha nagyon összegeznem kéne. ebben az árkategóriában megéri. "

received_10210780914827205.jpegreceived_10210780918867306.jpeg

Tehát Gépitéletre fel, éljen a barkács.

A  most futó nyereményjáték pontos feltételeit a facebook oldalunkon megtaláljátok

 

gi.png

A Gépítélet fejlesztéséhez segítséget nyújt (adatot szolgáltat):

Bosch, Makta, Hilti, Honda, Stihl, Husqvarna, Atlascopco, Bomag, MBW

Kérésünket elküldtük az összes hazai forgalmazónak, az AEG-től a Wackerig, hogy az elmúlt 15 év típuslistája legyen nyilvános a Gépítéletben, de eddig csak a fenti cégek tartották fontosnak, hogy segítsék a véleményetek megnyilvánulását.

 

Tudom elég szörnyű, de talán itt kényelmesebben meg tudod nézni: GÉPÍTÉLET TÁBLÁZAT ITT!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaltool.blog.hu/api/trackback/id/tr9413291463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása