Tisztítás alsó fokon
2018. március 26. írta: Pajer

Tisztítás alsó fokon

20180326_121133.jpg

Biztos a tudatlanságom az oka, de csak most szaladtam bele a szárazjeges tisztításba, őszinte leszek eddig nem hallottam róla. Igaz egyik kedvenc témám volt a  pár éve a Totalcar-on megjelent "Tisztítás dióhéjjal" írása, de én maradtam a benzin, spakli, 400-s papír kombónál.

A napokba a szervízbe beesett egy Mercire szerelt bitumenező gép és kérték, javítás után legyen levizsgáztatva. Angliában nem olyan egyszerűen megoldható mint kis hazánkban,  ha koszos akkor jobb ha meg se próbáljuk, függetlenül a műszaki állapotától.

3_3.jpg

ez már három napos takarítás után

Erről a szerkezetről mindent el lehetett mondani, de azt hogy tiszta és jó ránézni, azt nem. Három nap, kb 40 l benzin-gázolaj keveréke és töménytelen gőzborotvázás sem hozta meg a kellő eredményt, és ekkor villant be valakinél, hogy próbáljuk ki a szárazjeget.

4_5.jpg

Egy biztos tökéletesen tisztít, de a leírásokkal ellentétben kerüljük a műanyag alkatrészek és az elektromos kábelek környékét mert azért tud díbolni.

20180326_115306.jpg

A tisztításnál a hang hatás elég nagy és hosszútávon elviselhetetlen, de hihetetlen munkát végez, fűvédő és kesztyű használata kötelező

 

 

szárazjeges tisztítás az iparban előforduló szennyeződések és lerakódások kiváló minőségű tisztítására használt technológia. A gépeket, berendezéseket a tisztításhoz nem szükséges megbontani, szétszerelni. Azt a szennyeződést, amit drótkefével, csavarhúzóval, spaklival vagy hasonló szerszámmal meg lehet bontani, sérteni, a szárazjég szórásos technológiával tökéletes minőségben lehet tisztítani. Mindez úgy történik, hogy az alapfelület nem károsodik, szemben az egyéb szemcseszórásos tisztítási technológiákkal.

(wikipédia)

 

Ha van gépe és nem értékelt még, akkor rajta és éljen a barkács.

Csatlakozz a TotalTool Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

gi.png

A Gépítélet fejlesztéséhez segítséget nyújt (adatot szolgáltat):

Bosch, Makta, Hilti, Honda, Stihl, Husqvarna, Atlascopco, MBW, Bomag

Kérésünket elküldtük az összes hazai forgalmazónak, az AEG-től a Wacker-ig, hogy az elmúlt 15 év típuslistája legyen nyilvános a Gépítéletben, de eddig csak a fenti cégek tartották fontosnak, hogy segítsék a véleményetek megnyilvánulását.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaltool.blog.hu/api/trackback/id/tr3213782304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása