A villanykábel a múlté
2017. október 23. írta: Pajer

A villanykábel a múlté

ÖSSZEHASONLÍTÓ: Makita vs. Milwaukee akkus sarokcsiszoló

grinder.jpg

A szakértő olvasó első kérdése, hogy ha Makita vs. Milwaukee akkor miért Metabo van a nyitó képen. A válasz egyszerű egyrészt nem akartam a nyitóképpel eldönteni a kérdést, másrészt nekem tetszik ez a kép, még a kis giccsességével együtt is.

Szerencsés helyzetben vagyunk, mert döntésünket nem befolyásolja a nemzeti érzelem, még az európai sem, mivel egy ízig-vérig japán és egy amerikai gép kerül az asztalra. Azt már az elején elárulhatom, hogy ha a szomszédodat akarod bosszantani akkor vegyél Milwaukee-t, ha egy használható, de olcsó gépre vágysz akkor pedig vegyél Makitát

Ha nem értesz egyet a véleményünkkel ítélkezzél Te is a kérdéses gépekről

 

gi.png

Mind a két cég története a régmúltba tekint vissza. A Milwaukee 1924-ben alakult Wisconsin államban, első sikerét a Ford cégnek gyártott fúróikkal aratták, addig a Makita 9 évvel korábban, mint műszaki bolt és szervíz alakult meg, a nyitást követő második évtől kezdtek  generátorokat , majd kéziszerszámokat gyártani. A világpiacra lépéssel a Makita beelőzte az amerikai vetélytársát, de úgy látszik ezt a hátrányt a Milwaukee az ezredfordulóra kezdi ledolgozni.

history_6500-d.jpg

Most, ha be kellene lőnöm a piaci szerepüket a Makita fő vetélytársa a Bosch- Hitachi páros, addig a Milwaukee próbálja e hármas fölé pozícionálni magát a Hilti irányába, kb úgy mint a faipari szerszámok körében a Festool. Igaz, hogy a Makita már a 60’ évek óta próbálkozik az akkus gépek  fejlesztésével, de valljuk be ,hogy az igazi áttörést azért a DeWalt hozta a 90’ évek elején a 14,4 V-os csavarbehajtójával, ezt követően mindenki fej-fej mellett haladt, a 2000’ évek elején a Milwaukee egy nagyot lépet, igaz nemcsak technológiában hanem árban is.cats.jpg

Nézzük magát az összehasonlítást. Egy kicsit olyan  mintha Dávidot hasonlítanánk össze Góliáttal, azt  be kell látni, hogy a Makitának a DLX sorozata mára már nem a legerősebb típusa , amig a Milwaukee M18-FPP6A a cég  egyik csúcsgépe. Nekem ez a két gép adatott meg a tesztelésre, és így legalább az olvasó látja a különbséget a szénkefés és „kefementes” géptípusok között is.

it_1.jpg

A Makita kisebb mérete, és nagyon jó súlyelosztása mellett fő előnye, hogy a talpára is állítható, bár gondolom ez munkavédelmi szempontból nem előnyös, de nagyon hasznos a gyakorlatban.

A Milwaukee  nagy pozitívuma, hogy nem kell szerszám a tárcsa cseréhez, de még a burkolat állításához sem, és az akku töltetsége is azonnal látszik.

1.jpg

Vágásnál egyértelműen lehetett  érezni a teljesítmény különbséget, a 40-s szögvas átvágása 31másodperc volt a Makitával és 19 másodperc a Milwaukee-val. Az aksi tartósságát csak érzésre tudtuk összehasonlítani, de ott is a Milwaukee jött ki győztesen.

2.jpg

A forgalmazók is inkább készletben gondolkoznak és próbálnak kitalálni különböző ajánlatokat.

A leghasználhatóbb készlet talán az alábbi, ebben minden benne van, amit akár a ház körül, akár munkánk során tudunk használni.

Makita DLX6076T AKKUS SZETT                    Milwaukee M18 FPP6A-502B Szénkefementes Erőcsomag

csomag.jpg

A Milwaukee nak szólhattak volna, hogy a Google forditó nem mindig a legtökéletesebb segítőtárs, de lehet hogy megszokjuk ezt az „Erőcsomagot”.

Arra még soha nem kaptam választ, hogy Amerikában mitől ilyen nagyon olcsó, nem csak ezek a gépek, szinte minden. Ha még a 27%-os ÁFA-t is rászámolom akkor is a Milwaukee több mint kétszer annyiba kerül itthon, de a Makitánál is jelentős a különbség,de én ezt betudom annak, hogy csak a rossz helyzetben lévő amerikai gazdaság tehet róla.

usa.jpg

 

Mivel a Makita is  felvette a lépést a vetélytársaival,  nehéz végleges véleményt mondani, de az biztos, ha trendi szerszámra vágysz,és a gépek  iphone –ját akarod megvenni, akkor a Milwaukee a te géped, azonban, ha megelégszel a gépek Toyota-jával akkor csak a Makita.

Az Olvasók a gépítéletben az alábbiak szerint értékelték a gyártó párost, szerintem nagyon nem is tér el ez a valóságtól.

nevtele2n_1.jpg

Ha még nem értékeltél, itt a lehetőség, hogy így pontosabb képet kapjunk a hazai szerszámgépek  állapotáról és szeretetéről.

gi.png

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a TotalTool Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaltool.blog.hu/api/trackback/id/tr6513049730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása