Mi leszel, ha nagy leszel?
2018. március 04. írta: Pajer

Mi leszel, ha nagy leszel?

v_1012_074_mt3000-2i_std_680x0.jpg

Ez most kivételesen nem a hazai szakképzésről szól, bár az is megérdemelne pár sort, ígérem ennek később eleget fogok tenni, most inkább egy számomra kedvesebb témát osztanék meg 

Gyerekkoromban vadász akartam lenni és nem úthengeres vagy finiseres, de mindig izgatottan néztem ezeket a masinákat. Később is mindig érdeklődve figyeltem, ha feltűnt egy ilyen gép, be kell vallanom, mindig bonyolult, számomra érthetetlen gépnek gondoltam.

1_6.jpg

Mostanában ért az a szerencse, hogy begurult egy ilyen vas a szervizünkbe, mivel problémái akadtak az asztal melegítésével. Élve a lehetőséggel ,  egy kicsit jobban átnéztem, fantasztikusan egyszerű megoldás, zseniális gép, zseniális mérnöki teljesítmény. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tele van szórva relékkel,  mágneskapcsolókkal, hidraulikus vezérlőkkel, de könnyen áttekinthető és szerelhető.

3_2.jpg

Tök egyszerű, van középen egy futószalag, ami behordja a nyerges vontatóból beleszórt kő-bitumen keveréket, ezt két csiga két oldalra széthordja a melegítő asztal alá, ami a mi esetünkben, négy darab „vasaló” amit egy áramfejlesztő táplál . Ennek az asztalnak a magasságával állítjuk be, hogy hány centi aszfaltot terítsünk, és ennyi.

 4_4.jpg

Valójában a központi kezelőszerve  okozott némi fejtörést, mert inkább hasonlított Farkas Bertalan űrhajójának műszerfalához, mintsem a többi megszokott munkagéphez, de azért ezt is meg lehet tanulni. Szerencsére ezt a gépet, még az érintőképernyő és az okostelefon applikáció elkerülte, de ami késik nem múlik.

2_8.jpg

 

 Ígérem,  legközelebb a másik kedvenc aszfaltos gépemet is bemutatom , az a utánfutóra eszkábált bitumenszóró, szintén egy zseniális találmány. 

angol9_05.jpg

Ha van gépe és nem értékelt még akkor rajta és éljen a barkács.

Csatlakozz a TotalTool Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

gi.png

A Gépítélet fejlesztéséhez segítséget nyújt (adatot szolgáltat):

Bosch, Makta, Hilti, Honda, Stihl, Husqvarna, Atlascopco, MBW, Bomag

Kérésünket elküldtük az összes hazai forgalmazónak, az AEG-től a Wacker-ig, hogy az elmúlt 15 év típuslistája legyen nyilvános a Gépítéletben, de eddig csak a fenti cégek tartották fontosnak, hogy segítsék a véleményetek megnyilvánulását.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaltool.blog.hu/api/trackback/id/tr8913713686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása