STIHL vezetőlemezek hamisítása
2017. december 29. írta: TotalTool

STIHL vezetőlemezek hamisítása

Figyelem hamis vezetőlemezek!

 

A téma nem új keletű,  ezek a profi szintű hamisítványok már pár éve megjelentek a piacon, de úgy érezzük újra és újra fel kell rá hívni a figyelmet. A hamisítók termék palettáján már nem csak a STIHL láncfűrészek találhatóak meg, hanem az eredeti STIHL vezetőlemezek is megtalálhatóak. Figyelembe kell venni, hogy ezek a termékek elmaradnak a várt minőségtől és balesetveszélyesek. A vezetők könnyen összetéveszthetőek az eredeti STIHL termékekkel, de az alábbi cikk segítségével könnyen meggyőződhetünk róla, hogy eredeti terméket vásárolunk, vagy hamisítványt.

 

Az első képen képen látható egy eredeti és egy hamisított vezető. Majdnem megtévesztésig megegyezik a két vezetőlemez. De a szemfüles olvasó már most észreveszi a különbségeket. A képen alul található az eredeti STIHL 40cm es vezetője. Ezen jól látható, hogy az orrkerék patentjai festettek, nem csak 4 darab, hanem 6 patent rögzíti az orrkereket. továbbá látható, hogy a vezetőlemez teljes hosszán a préselési eljárás során keltkezet mélyedések találhatóak, amelyek a hamis vezetőn hiányoznak. Két további ismertető jegy is megtalálható az eredeti vezetőn. Az egyik az olajzó lyuk kialakítása eltérő, valamint a vezetőlemez végén megtalálható bemarva a cikkszám utolsó 4 számjegye. illetve egy azonosító szám. Ami felett a legtöbb ember elsiklik és nem is lehet észrevenni, ha az ember nem rendelkezik egy eredeti vezetővel, hogy a vezető végén lévő sárga szín nem egyezik meg.

Vezetőlemezerk hamisítása

A képen jobb Oldalon található az eredeti STIHL vezető. Jól látható az orrkerék patentjainak az eltérése, és az korábban említett szegecsek. Továbbá a hamis vezetőnél látható egy olajozást ellátó lyuk. Amely a STIHL vezetőnél nem található meg. Ez azért van, mert a STIHL Ematic vezetőlemezei úgy vannak kialakítva, hogy minimális olaj segítségével tökéletes kenést biztosítson a lánc és a vezető számára.

Az STIHL E-matic rendszer: A STIHL Ematic rendszer az Ematic vezetőlemezből, az Oilomatic fűrészláncból és egy szabályozható adagolású, illetve csökkentett anyagtovábbítású olajszivattyúból áll. A láncolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá. A lánckenő olaj felhasználása akár 50%-kal is csökkenthető.

Ezért szükségtelen a plusz olajozó nyílás a vezetőlemezen.

Hamis vezetőlemez dobozokA két doboz szinte tökéletesen megegyezik. A felső a hamis vezető doboza. A különbség a színek használata, valamint a kidolgozottság.

STIHL vezetőlemezek hamisításaA következő képeken egy STIHL pikko (1,3) vezetőlemez és a hamisítványa látható. A korábbihoz hasonlóan itt is megfigyelhető a vezetőlemez orrán a patentolás, illetve a szegecselés hiánya a hamis vezetőn. Itt sem sikerült megvalósítani az olajzó nyilás tökéletes másolatát. valamint a színek sem egyeznek.

A következő két képen közelebbről is megtekinthetjük az eredeti és a hamis STIHL vezetőt egymás mellett.

Vezetőlemezek hamisításaSTIHL vezetőlemez hamisításaEredeti STIHL terméket csak szakkereskedésben vásároljon. Kérje ki az eladó tanácsát egy adott termék megvásárlása előtt, hogy a céljainak megfelelő terméket vehesse meg.

forrás: http://pakaduplex.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://totaltool.blog.hu/api/trackback/id/tr8713531499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2017.12.29. 22:49:48

Döbbenetes. Vizuális típusként, jó megfigyelőként de láncfűrészekhez nem értőként engem is be tudtak volna csapni vele. Pedig pl. a hamisított magnókazettát egyből kiszúrom.

Pajer 2017.12.29. 23:58:25

@Névtelen betelefonáló: Örök a mondás, hogy "cipőt a cipőboltból"
süti beállítások módosítása