Minden ami zöld, narancssárga lesz
2017. október 25. írta: Kőfaló

Minden ami zöld, narancssárga lesz

A STIHL integrálja a VIKING márkát

2019-től a STIHL-csoport a kerti gépeket előállító VIKING gyár teljes szortimentjét STIHL márkanév alatt értékesíti. „Az ismertebb nemzetközi márka, a STIHL égisze alatt jobban ki tudjuk használni a VIKING számára már meglévő kereskedelmi potenciált az egész világon” – ezekkel a szavakkal alapozta meg a lépést dr. Bertram Kandziora, a STIHL Igazgató Tanácsának elnöke. A STIHL-lel ellentétben a VIKING márka forgalmazása jelenleg csak Európára korlátozódik, így a márkanévváltás egy világméretű kereskedelmi perspektívát nyújt majd a VIKING-nek középtávon. Az átállás tehát lehetővé teszi azt is, hogy a kereskedelmi és marketingtevékenység egyetlen márkára koncentráljon a jövőben.

rma_410_c_gallery_1_rdax_90.jpg

Mivel a két prémium márka egymást kiegészítő termékportfólióval rendelkezik, változatlanul megmarad majd a teljes gépkínálat, hogy aztán a jövőben a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesszék tovább. „Mivel a két márka teljes termékszortimentjét egy márka alá soroljuk, nagyobb átláthatóságot és tiszta tájékozódást nyújthatunk mind a szervizszolgáltatást biztosító szakkereskedéseknek, mind pedig a felhasználóknak. Ezen felül a STIHL márka felhasználási területeit is kibővítjük” - hangoztatta Norbert Pick, a STIHL Igazgató Tanácsának marketingért és kereskedelemért felelős tagja. „A STIHL tapasztalata, a fejlesztésben rejlő szakértelmünk, valamint az innovációink erősítik majd vállalatunkat, ami végső soron a vásárlók javát szolgálja új termékekkel és terméktulajdonságokkal” - tette hozzá.

Az előttünk álló márkaváltás egy stratégia döntés hosszútávú perspektívákkal. „A 2019-es határidőig elegendő idő áll rendelkezésre, hogy alaposan felkészüljünk az átállásra“ mondta dr. Kandziora, az Igazgató Tanács elnöke. A STIHL Csoport garantálja, hogy a VIKING termékek garanciális ügyintézése, az alkatrészellátás és a szervizelés változatlan marad. Dr. Bertram Kandziora hangsúlyozza: „Meglévő felhasználóink továbbra is számíthatnak szakkereskedéseink magas színvonalú szolgáltatásaira.“

Korábban, már 2008-ban is megtörtént egyes VIKING termékek STIHL márkanév alá vonása: az elektromos kézi kerti gépek zöld szín helyett narancssárgában kerültek a piacra. Ennek eredménye az eladások jelentős növekedése lett.

Az 1992 óta a STIHL Csoport részeként működő langkampfen-i VIKING gyár vezető előállítója a magas minőségű kerti gépeknek és eszközöknek Európában, itt készül a STIHL akkumulátoros termékeinek jelentős része is. A VIKING a prémium márkák közé tartozik: fűnyírók, robotfűnyírók, fűnyírótraktorok, gyepszellőztetők, kerti aprítógépek és motoros kapák viselik a márkanevet. A gépeket kizárólag szervizszolgáltatást nyújtó szakkereskedéseken keresztül lehet megvásárolni.

(STIHL)

A bejegyzés trackback címe:

https://totaltool.blog.hu/api/trackback/id/tr3113084722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása