Vissza  a jövőbe 5.0
2017. november 08. írta: TotalTool

Vissza a jövőbe 5.0

tényleg lehet kábel nélkül tölteni?

page_1.jpg

Marketing cikk íráshoz nem igazán értek, főleg ha nem is fogtam  a kezemben a szóbanforgó szerszámot, de tagadhatatlan, hogy érdekes a téma, hiszen egyrészt tök jól néz ki, másrészt  technikailag is érdekel. Az ezzel kapcsolatos ismertető, lent a szürke dobozban megtekinthető. Az engem minősít, hogy erre csak most csodálkoztam rá.

Egy  esti internetes  kutakodás során szembesültem vele, hogy már közel  három éve a szerszámpiacon van ez a technológia. Igaz, még egy kicsit várni kell arra, hogy olyan modell készüljön, amit munka közben, ténylegesen fúrás közben lehet tölteni, de addig is egy szomszédbosszantó szerszám a "kinek van menőbb cucca" versenyben .Próbáltam utánajárni a konkurens cégek háza táján, hogyan is állnak a témához,  valljuk be ezt főleg autóipari/gyártósori szegmenshez találták ki és onnan kezdett  szépen beszivárogni  a mindennapjainkba. Egyedül a Makita rendelkezik még speciális, gyártósorra fejlesztett gépekkel – pl. használnak ilyen gépeket a kecskeméti Mercedes gyárban – de a Bosch erős autóipari jelenléte miatt náluk kiemeltebb ezeknek a modelleknek a szerepe. 

 

Vissza a Jövőbe - GIFMANIA

A hagyományos akkumulátor kedvelőinek sem kell megijedniük, hiszen a cég az idén jött ki a CORE18V- típussal (GBA 18V). Ebben már  a Panasonic 20700 cell-es akkumulátorokat használnak.  Ezek nagyobb sűrűségűek, nagyobb bosch-core18v-20700-panasonic-cells-300x203.jpgkapacitású egységek, amelyek sokkal több energiát nyújtanak, mint a hagyományos 18650 -s. A két nagy konkurens is  ezeket az egységeket használja, mint például az új  Metabo LiHD akkumulátorok esetében. Azért nagy a verseny a márkák között, már várható, hogy a  Milwaukee továbblép és a 21700-as egységeket kezdi el használni a  közeljövőben. Sokak szemében mindegy, hogy 18650 vagy a kicsivel több 20700, de ez a kis különbség a Bosch Core18V akkumulátorok  esetében azt jelenti, hogy  mostantól 1440 Watt-ot tud, szemben az  álltalános 6 Ah-os csomagok maximum 800 W-értékével. Azért ez 80% -kal nagyobb teljesítményt (1440/800 = 80% -os növekedést eredményez).

Az első akku Wireless Charging indukciós töltő rendszerrel.

a_a_wireless_schreiner-63.png
A Wireless Charging egy egyedülálló rendszer, amely indukciós töltőállomásból és speciális indukciósan tölthető akkuból áll. A GAL 1830 W töltőállomás sorozat mindegyike alkalmas egyaránt a 12V és a 18V-os indukciósan tölthető akkumulátorok bármelyikének töltésére. Munkaállomásán így szabadon használhat egyaránt 12 és 18 Voltos gépeket. A normál 230V-os hálózati feszültségről működő töltőállomáson kívül elérhető a GAL 1830 W-DC töltőállomás mely szivargyújtóra csatlakoztatható, így menet közben autóban is töltheti az akkumulátorokat.


Egyszerűen helyezze a töltőre az akkus készüléket és az akku feltöltődik: készüléke egyetlen akkuval is mindig üzemkész
Időt és költségeket takaríthat meg, mert nincs szükség egy csereakkura
Hosszú élettartamú: a kímélő töltési folyamat nem terheli le az akkut (Care Charging)
Maximális produktivitás: Az akkumulátoros szerszám mindig bevetésre kész
Kényelmes: A töltés a munkafolyamatba integrálható
A zárt felépítésnek köszönhetően robusztus – nem érzékeny vízre, porra és szennyeződésre
Rugalmas: a rögzítő keret az akkus készülékek praktikus és biztonságos tárolását teszi lehetővé akár függőleges, akár vízszintes felületen.
Teljes rugalmasság: A Bosch Wireless Charging akkuk azonos feszültség szinten minden ipari akkus készülékkel használhatók, kivéve a GSL 2 és GML SoundBoxx Professional és a GKS 18V-LI Professional készülékeket.

Akkumulátorok:
12 V (régen 10,8 V)

  • Bosch GBA 12V 2,5Ah W (1.600.A00.J0E)
    18 V:
  • Bosch GBA 18V 2,0Ah MW-B (1.600.A00.3NC)
  • Bosch GBA 18V 4,0 Ah MW-C (1.600.A00.C42)

    Töltők:
    Hálózati:
  • Bosch GAL 1830 W (1.600.A00.4ZV)
    Autós:
  • Bosch GAL 1830 W-DC (1.600.A00.C47)

Bővebben itt >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://totaltool.blog.hu/api/trackback/id/tr5713197048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása